2022-07-18 12:33Pressmeddelande

RUM:s Blåslandslag är hemma från WMC med en guldmedalj

Efter knappa två veckor av gemensamma repetitioner åkte RUM – Riksförbundet Unga Musikanters Blåslandslag till World Music Contest, WMC, i Kerkrade för att tävla mot orkestrar från hela världen. Nu är RUM:s Blåslandslag hemma på svensk mark igen och med sig hem i bagaget fick de en guldmedalj. 

RUM:s Blåslandslag har funnits sedan 1975 och många av de tidigare landslagsspelarna har som vuxna valt att fortsätta sitt musicerande som antingen professionella blåsare, slagverkare, musiklärare eller engagerade amatörer. Varje år arrangeras RUM:s Blåslandslag och vart fjärde år äger World Music Contest, WMC, i Kerkrade rum. 

Den 15–17 juli befann sig RUM:s blåslandslag i Kerkrade för att tävla mot orkestrar från hela världen. Nu är landslaget tillbaka på svensk mark och med sig hem fick de en medalj av den ädlaste valören. 

När det gällde var RUM:s Blåslandslag som bäst. Vid tävlingen gjordes det bästa framförandet av de tre tävlingsstyckena inför en jublande publik. Efter tävlingarna gjorde Blåslandslaget tre ytterligare konserter, som med sin breda repertoar, alla möttes av stående ovationer, säger Perry Göransson, landslagsmanager för RUM:s Blåslandslag.

Riksförbundet Unga Musikanters Blåslandslag är en ungdomsorkester med deltagare mellan 15 år och 25 år.

För intervjuer och mer information vänligen kontakta: 
Hanna Hult Rosén, Generalsekreterare RUM | 070-282 25 60 | hanna.hult.rosen@rum.se

 


Om RUM – Riksförbundet Unga Musikanter

RUM är en ideell organisation för alla barn och unga som spelar ett instrument, sjunger, dansar eller spelar teater. Förbundet är med sina dryga 350 lokalföreningar och 30 000 medlemmar spridda över landet en av Sveriges största ungdomsorganisationer. Över hela landet träffas barn och unga genom RUM för att spela, dansa och sjunga tillsammans, de åker på läger och har konserter. Hos oss får de en trygg och meningsfull fritid där de kan växa som individer och förbereda sig för livet. RUM organiserar även spetsutbildningarna RUM:s Blåslandslag och RUM:s Stråklandslag.


Kontaktpersoner

Hanna Hult Rosén
Generalsekreterare
Hanna Hult Rosén

Relaterad media